Home muzica indiana

Muzica indiana   Felicitari virtuale   Jocuri   Plante medicinale   Terapia prin muzica   Web design   Horoscop   Director web   Yoga   Meteo

muzica indiana clasica
 
 

NOU!

Meditatii online pe skype

Cei ce doresc sa participe la meditatii skype de sahaja yoga se pot inscrie aici

 

 

◊ ◊ ◊

 

 „Muzica s-a nascut din iubirea lui Dumnezeu pentru noi si este menita a-L venera pe Dumnezeu.

 

Aceasta muzica indiana va uni candva lumea… daca spiritul ei pur va fi pastrat.

 

O muzica autentica revarsa valuri de vibratii.
Arta pe care ar trebui sa o apreciem este arta care da vibratii.

 

Artistii sunt cele mai minunate flori ale creatiei, cele mai dulci vise ale Creatorului
si cea mai pretioasa componenta a societatii.”

 

SHRI MATAJI NIRMALA DEVI
Fondatoare a Sahaja Yoga si a Academiei de Muzica si Arte Frumoase
„Shri P.K. Salve Kala Pratishthan” din Vaitarna, India

 

 

Drut are un tempo mai alert. Exista de asemenea o structura compozitionala fixa, in acelasi ciclu ritmic Teental de 16 timpi. Rolul principal in compozitie revine creativitatii artistilor.

Toate partile ce compun un Raga sunt menite a pune in evidenta maiestria si creativitatea interpretilor, care pe o structura restransa si fixa de sunete cladesc un univers de sentimente si culori.

Raga PILU

Raga Pilu este un Raga in 12 note ce exprima o stare de serenitate. Este unul dintre cele mai complexe Raga, avand o mare forta in a exprima emotiile si sentimentele.

Instrumente 

 

Sitarul si tabla au fost create in secolul 13 de catre marele sfant, poet si muzician inovator al muzicii clasice indiene Amir Khusro (1254-1325).

 

Sitarul a evoluat din instrumentul persan sehtar (in traducere: instrument cu trei coarde) si este unul dintre cele mai cunoscute si indragite instrumente de coarde din India. El are un numar variabil de corzi, grupate pe functiuni distincte: corzi principale, corzi de rezonanta sau de mentinere a tonului. Instrumentul are o sonoritate catifelata, iar stapanirea tehnicii lui este deosebit de dificila.

 

 

 

Tabla este cel mai renumit instrument de percutie indian. Este alcatuit din doua mici tobe elaborat construite: daya – din lemn si dagga - din metal. Popularitatea tablei a depasit de mult granitele Indiei, fiind folosita si in muzica occidentala datorita timbrului sau deosebit. Tabla nu are rol doar de acompaniament al instrumentului solist. Intre instrumente exista un permanent dialog si de multe ori instrumentul solist ofera momente de solo muzicianului de la tabla pentru a-si etala virtuozitatea si maiestria.

 

 

<<< Muzica indiana clasica - partea I

Distribuie

Va invitam sa ascultati cu noi aceasta muzica deosebita online pe skype. Pentru inscriere accesati urmatorul link. Detalii ...

 

Copyright © felicitari-virtuale.ro 2007. Toate drepturile rezervate.